Дефіцит антрациту: дві ТЕС зупинили роботу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Дефіцит антрациту: дві ТЕС зупинили роботу

Дефіцит антрациту: дві ТЕС зупинили роботу

Перебої з поставками вугілля антрацитної породи з окупованих територій Донбасу стали причиною тимчасової зупинки двох великих українських теплоелектростанцій.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Ліга.Бізнес.
Йдеться про Придніпровську ТЕС, яка знаходиться в Дніпрі і входить в холдинг Ріната Ахметова ДТЕК, і Трипільську ТЕС в Київській області (входить в ПАТ Центренерго - 78,29% акцій належить державі).

Читайте також: На шахти Ахметова заходить російський менеджмент - луганський активіст
"Через блокаду поставок вугілля з Донбасу сьогодні (5 квітня, - ред.) о 00:00 зупинена ДТЕК Придніпровська ТЕС", - сказано в повідомленні.
На складі ДТЕК Придніпровської ТЕС залишається близько 30 тис. т вугілля в якості мінімально необхідного резервного запасу.
"У разі виникнення позаштатної ситуації в об'єднаній енергетичній системі України, за командою диспетчера енергосистеми, Придніпровська ТЕС зможе включитися в роботу", - повідомляє компанія.
Період вимушеного простою Придніпровської ТЕС буде використаний для накопичення вугілля до початку літнього максимуму навантажень в енергосистемі, а також для виконання ремонтів.
Крім того, стало відомо, що 5 квітня припинила виробництво електроенергії і Трипільська теплоелектростанція в м. Українка Київської області,
Причина припинення роботи - економія палива. Станом на 3 квітня на складах Трипільської ТЕС було 36,8 тис. тонн антрацитового вугілля.
Перед зупинкою виробництва електроенергії на обох станціях працювало по одному електроблоку.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в ДТЕК заявили, що вугілля, яке видобувають на окупованих територіях Донбасу, за своєю якістю не підходить для продажу за кордоном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?