Швейцарці почали доставку крові дронами
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Швейцарці почали доставку крові дронами

Швейцарці почали доставку крові дронами
Джерело:  Naked Science

У швейцарському Лугано між двома медичними закладами налагоджена доставка аналізів крові за допомогою безпілотників.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Verge.
Читайте також: На Донбасі виявлений безпілотник з маркуванням ФСБ: з'явилося відео
Послуга з доставки біоматеріалу дронами реалізується двома лікарнями міста Лугано за підтримки Пошти Швейцарії. Для цього використовуються малі транспортні квадрокоптери Matternet. При необхідності співробітники установ завантажують в безпілотник контейнер зі зразками або іншим легким вантажем, активують доставку за допомогою мобільного додатку, і апарат в автоматичному режимі перевозить вантаж за вказаним маршрутом.
Випробування системи тривають з березня 2017 року - на сьогоднішній день «медичні» квадрокоптери здійснили понад 70 тестових польотів. У разі, якщо випробування будуть визнані успішними, в повну силу сервіс з доставки біологічних зразків дронами запрацює у 2018 році.
Як повідомляв ONLINE.UA,  в мережі викликало захват відео з військових навчань США, в ході яких було здійснено випробування нових безпілотних літальних апаратів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?