Європарламент готується до голосування щодо безвізу з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

Європарламент готується до голосування щодо безвізу з Україною

Європарламент готується до голосування щодо безвізу з Україною

В Європейському парламенті на 6 квітня заплановано голосування з питання надання безвізового режиму для України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНИАН.
Голосування за доповіддю з відповідною пропозицією стоїть третім у порядку денному і почнеться близько 13:00 по Києву.
Як відомо, доповідь з пропозицією законодавчого акта Європейського парламенту та Ради внести зміни в Правила ЄС N539/2001 зі списком третіх країн, громадяни яких повинні отримати візу для того, щоб перетнути зовнішні кордони, та внесення України до списку країн, звільнених від цієї вимоги, підготувала болгарський депутат Марія Габріель з партії "Європейські народники".
Читайте також: Безвіз для України: з Європарламенту прийшли хороші звістки
Напередодні голосування, 5 квітня, в Європарламенті відбулося обговорення цього питання. Учасники дебатів констатували, що Україна в виконанні вимог для введення безвізового режиму з Європейським Союзом "навіть перевершила очікування".
Нагадаємо, 28 лютого завершилися переговори між Європарламентом, Радою ЄС та Єврокомісією з питання про прийняття рішення щодо візової лібералізації для України. Це рішення було підтверджено Комітетом постійних представників країн-членів ЄС (COREPER) і Комітетом Європарламенту з питань громадянських свобод.
Згідно з прогнозами, голосування має бути позитивним для України. Після голосування в Європарламенті рішення повинно ще бути підтверджено на засіданні Комітету постійних представників країн-членів ЄС (COREPER) з наступним затвердженням Радою ЄС.
Потім текст законодавчого акта повинен бути підписаний президентом Європейського парламенту і представником головуючої в ЄС країни. Зараз це Мальта. Згідно з прогнозами, всі процедури повинні бути завершені до середини травня.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше президент України Петро Порошенко висловив сподівання на позитивне для України рішення Європарламенту щодо безвізу для українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?