Рада може змусити суддів працювати ночами і на вихідних
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада може змусити суддів працювати ночами і на вихідних

Рада може змусити суддів працювати ночами і на вихідних

Верховна Рада може прийняти закон, що зобов'язує суддів розглядати клопотання про запобіжний захід для чиновників, яких підозрюють в корупції, незалежно від часу доби і вихідних днів.
Про це йдеться в законопроекті №6257, який зареєстрував позафракційний депутат Борислав Береза, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.
"Прийняття та розгляд слідчим суддею, судом клопотання про застосування запобіжного заходу для затриманого особи, підозрюваного, обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, віднесеного до підслідності Національного антикорупційного бюро України, здійснюється в робочий і неробочий час, включаючи вихідні та святкові дні", - йдеться в документі.
Читайте також: НАБУ моєї мрії: соцмережі розвеселили "антикорупційні" фотожаби
За словами Берези, законопроект був розроблений спільно зі Спеціалізованою антикорупційної прокуратурою і має на меті позбавити суддів можливості "затягувати розгляд застосування запобіжного заходу у справах, якими займається НАБУ і САП".
"Цей законопроект наділяє Національне антикорупційне бюро України досить потужним інструментом, який усуває можливість затягування кримінального процесу, що істотно впливає на розгляд кримінальних справ і їх результат", - підкреслив депутат.


Також він додав, що законопроект спрямований на створення належної процедури розгляду корупційних кримінальних проваджень і прозорий розгляд справ, підслідних НАБУ і САП.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі спалахнув гучний скандал навколо затримання глави ДФС Романа Насірова, у справі якого довгий час не міг прийняти рішення Солом'янський райсуд Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?