Рада дозволила перетворювати лікарні на підприємства
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада дозволила перетворювати лікарні на підприємства

Верховна Рада України
Рада дозволила перетворювати лікарні на підприємства

Депутати Верховної Ради ухвалили закон, який дозволяє реформувати медичні установи, перетворюючи їх на некомерційні підприємства.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт парламенту.
За затвердження законопроекту №2309а-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань охорони здоров'я" у другому читанні і в цілому проголосували 280 народних депутатів.
Автором документа виступила глава комітету Ради з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець.
Читайте також: Рада може змусити суддів працювати ночами і на вихідних
"Метою робочої групи було не допустити приватизації закладів охорони здоров'я, не допустити комерціалізації, не допустити звільнення лікарів. І ця мета була досягнута, тому що в Україні не може існувати базова система охорони здоров'я приватна. І це прописано в військово-медичній доктрині. Чому? Тому що наша країна може бути у війні. Саме тому базова система повинна бути державною", - сказала вона, представляючи законопроект.
Також Богомолець звернула увагу і на суть документа.
"Цим законом ми пропонуємо дати поштовх для впровадження нових, більш ефективних форм господарювання в охороні здоров'я, надання установам охорони здоров'я фінансової та управлінської автономії для забезпечення ефективного використання фінансових, матеріально-технічних і кадрових ресурсів. При підготовці документа до другого читання ми максимально врахували неможливість приватизації", - розповіла депутат.
За її словами, документ буде лише ланкою в реформі охорони здоров'я.
Закон, зокрема, регулює роботу медзакладу, але не регламентує його фінансування.
У документі передбачено набуття ним чинності через півроку після офіційної публікації в газеті "Голос України".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше волонтер розповів про те, як в Канаді були вражені успіхами в реформуванні української армії, незважаючи на війну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?