Євросоюз ускладнив процедуру перетину кордонів
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз ускладнив процедуру перетину кордонів

Євросоюз ускладнив процедуру перетину кордонів
Джерело:  Укрінформ

Євросоюз вніс зміни в прикордонний кодекс Шенгену - з 7 квітня перетинати зовнішні кордони ЄС буде складніше через проведення більш ретельних перевірок.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.
"Зміни в прикордонному кодексі Шенгену накладають на всі країни-члени обов'язок ретельно перевіряти всіх осіб, які приїжджають в ЄС або виїжджають звідти. Зміни є реакцією ЄС на подальшу загрозу здійснення терактів", - заявила прес-секретар Прикордонної служби Польщі Агнешка Голіас.
За її словами, наразі громадяни ЄС проходять на зовнішніх кордонах Співтовариства мінімальну перевірку, а ретельний контроль застосовувався лише вибірково.
"Громадяни ЄС мали привілей мінімального контролю, в рамках якого відбувалася ідентифікація особистості і перевірка, чи не підроблений документ. Відтепер усі громадяни ЄС будуть ретельно перевірятися, так само як громадяни третіх країн", - зазначила Голіас.
Читайте також: Без віз для України: з Європарламенту прийшли хороші звістки
Прес-секретар Прикордонної служби Польщі додала, що зміни не торкнуться громадян третіх країн, зокрема України.
"Для них перевірка на кордоні залишиться такою ж, як зараз, оскільки вона і так досить докладна", - сказала Голіас.
Вона також підкреслила, що в зв'язку з цим збільшиться час очікування на кордоні. За її словами, польські прикордонники здійснили кроки, щоб мінімізувати негативні наслідки.
Як повідомляв ONLINE.UA, 6 квітня Європейський парламент голосуватиме з питання надання безвізового режиму для України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?