У Шенген без віз: стало відомо, скільки українців уже мають гарантії подорожей по ЄС
Категорія
Культура
Дата публікації

У Шенген без віз: стало відомо, скільки українців уже мають гарантії подорожей по ЄС

У Шенген без віз: стало відомо, скільки українців уже мають гарантії подорожей по ЄС
Джерело:  BBC

Наразі близько трьох мільйонів українців можуть, після набуття чинності безвізовим режимом з ЄС, вільно подорожувати країнами Шенгенської зони.
Про це заявив прес-секретар Державної міграційної служби України Сергій Гунько, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на українську службу ВВС.
За його даними, за останній рік кількість біометричних паспортів, отриманих українцями, збільшилася вдвічі.
Раніше глава Державної міграційної служби Максим Соколюк заявляв, що українцям за станом на лютий 2017 року було видано 2,6 мільйона паспортів.
Читайте також: Порошенко і Клімкін про безвіз для України: святкувати ще рано
Також Соколюк зазначив, що кількість підрозділів, які оформляють біометричні паспорти, збільшилася за останні два роки і зараз по всій Україні працює близько 600 офісів.
Завдяки безвізовому режиму, українці зможуть подорожувати в чотири країни, які не входять до ЄС, проте є учасниками Шенгенської зони: Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію.
При цьому в Єврокомісії попередили, що після впровадження безвізового режиму українці будуть зобов'язані на вимогу митників надати ряд документів, щоб "довести належне матеріальне становище і мету подорожі".


Ілюстрація. Фото: Укрінформ
Зокрема на кордоні від українців можуть зажадати підтвердження проживання, або запрошення, або підтвердження з готелю, а також зворотний квиток і докази фінансової спроможності.
Фінансову спроможність зазвичай доводять випискою з банківського рахунку або ж розпорядженням готівкою з розрахунку 50 доларів на добу перебування.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше депутати Європарламенту переважною більшістю голосів підтримали впровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?