В Європарламенті пояснили, коли українці зможуть подорожувати без віз
Категорія
Політика
Дата публікації

В Європарламенті пояснили, коли українці зможуть подорожувати без віз

В Європарламенті пояснили, коли українці зможуть подорожувати без віз

Рішення про надання українцям права на в'їзд до Європейського Союзу без віз, за ​​яке 6 квітня проголосував Європарламент

, набуде чинності в червні.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Європарламенту.


Згідно з новим законом, українці, що мають біометричний паспорт, зможуть в'їжджати в ЄС без візи протягом 90 днів в будь-який 180-денний період для туризму, відвідування родичів або друзів, або для ділових цілей, але не для роботи. Це поширюється на всі країни ЄС, крім Ірландії і Великобританії, а також на Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію, які не є членами Євросоюзу, але входять в Шенгенську зону.


«Україна досягла всіх еталонних показників, тому вимогу про видачу візи слід скасувати», - зазначила доповідач за пропозицією Марія Габріель, додавши, що скасування віз стане «ще одним дуже сильним сигналом того, що Україна є ключовим партнером для Європейського Союзу в Східному партнерстві» .


Читайте також

:

В Шенген без

віз: стало відомо, скільки українців уже мають гарантії подорожей по ЄС


Відзначається, що закон, за який проголосував 521 депутат Європарламенту, повинен бути офіційно затверджений Радою міністрів. Він, ймовірно, набуде чинності в червні, через 20 днів після його опублікування в Офіційному журналі ЄС.


Як повідомляв ONLINE.UA,

посли країн Євросоюзу будуть голосувати за безвізовий режим для України 26 квітня

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?