Уміння української армії стрімко поліпшуються - газета Міноборони США
Категорія
Світ
Дата публікації

Уміння української армії стрімко поліпшуються - газета Міноборони США

Уміння української армії стрімко поліпшуються - газета Міноборони США
Джерело:  Stars and Stripes

Військовослужбовці США недавно закінчили 55-денну тренувальну ротацію батальйону українських піхотинців, яка завершилася оборонними маневрами з бойовою стрільбою, покликаними допомогти українським військам відстоювати свої позиції в бою.
Навчання були одними з найбільш інтенсивних, адже військові США почали набирати темпи навчання в Західній Україні, пише американська щоденна газета Міністерства оборони США Stars and Stripes, переклад статті якої зробив ONLINE.UA.


Команда збройних сил Національної гвардії штату Оклахома була останньою з американських консультантів на ротації в Україні.


«Ми б хотіли, щоб вони досягли нашого рівня і могли працювати з нами як рівноправні партнери на полі бою», - сказав у своїй заяві перший сержант сухопутних військ США Джон Уоркман, який допомагає курирувати українські війська.


Протягом трьох років армія США в Європі докладає зусиль для зміцнення потенціалу збройних сил України. Зусилля, які спочатку були спрямовані на розвиток національної гвардії країни, тепер розширені і включають в себе підготовку регулярних сил активної служби. Багато українських солдатів, які пройшли підготовку, продовжили участь в бойових діях на сході України, де сепаратисти і урядові війська ведуть бої майже щодня.


Читайте також

:

Пу

тін готує новий військовий удар: західні ЗМІ побачили кілька ознак


Домовленості про припинення вогню, які були укладені за участю Заходу і Росії, значною мірою ігноруються, і в останні тижні бойові дії посилилися.


Крім навчання, США надали Україні широкий спектр нелетальної військової допомоги, наприклад Humvee (американський армійський позашляховик - ONLINE.UA) і радари для ідентифікації вхідного артилерійського вогню. Посадові особи США ведуть дебати про те, чи слід надавати «летальну допомогу», яка може привести до ескалації на полі бою.


«Я особисто вважаю, що нам потрібно розглядати надання Україні летальної оборонної зброї, - заявив минулого тижня генерал Кертіс Скапарротті, старший військовий командир США в Європі. - Вони борються з дуже смертоносним, жорстким ворогом; це російські маріонетки... і росіяни надають їм своє новітнє обладнання для його перевірки».


Під час недавнього раунду підготовки, який завершився 29 березня, українські війська стріляли з бойових машин, запускали міномети і важку артилерію, осяваючи спалахами масштабний тренувальний майданчик.


Читайте також:

Р

озробка першого українського винищувача: з'явилися подробиці про "аналог МіГ-29"

У навчаннях брали участь 28-а механізована піхотна бригада 1-го батальйону української армії.


Під час ротації в навчальному центрі на Яворівському військовому полігоні українські солдати практикували стрілецьку підготовку і скоординовані командні рухи. Українські війська також відпрацьовували проведення розвідувальних операцій, щоб визначити цілі для більших артилерійських ударів.


«Їх згуртованість і вміння працювати в команді поліпшуються кожен день в геометричній прогресії», - сказав сержант Кевін Еверлі, член Національної гвардії штату Оклахома.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?