Політолог пояснила, чому частина Європарламенту не підтримала безвіз
Категорія
Політика
Дата публікації

Політолог пояснила, чому частина Європарламенту не підтримала безвіз

Політолог пояснила, чому частина Європарламенту не підтримала безвіз
Джерело:  online.ua

Одна п'ята європейського парламенту не підтримала рішення про надання українцям права на в'їзд до Європейського Союзу без віз через свій євроскептицизм.
Про це в програмі "Руденко.ONLINE.UA" розповіла кандидат політичних наук Олеся Яхно.
Політолог вважає, що голоси "проти" були не через високі стандарти Європи, яким, можливо, не відповідає Україна, а через позицію скептицизму.
"Це може бути не відображення ставлення безпосередньо до України, це може бути євроскептицизм як такий. І якщо це велика країна, скажімо, це не Грузія, а Україна, де 45 мільйонів населення, це може бути прояв позиції євроскептицизму", - заявила Яхно, додавши, що не можна списувати з рахунків і війну на Донбасі.

Читайте також: "Без візнаш": реакція політиків, блогерів і експертів в соцмережах
"Частково це може бути пов'язано з тим, що війна на Донбасі, але, більшою мірою, я списую таку позицію на євроскептичні настрої в частині еліти, в частині суспільства, а також на передвиборні кампанії. Не просто так голосування на рівні ради міністрів планується після першого туру виборів у Франції. 23 (квітня - ONLINE.UA) будуть вибори у Франції, а 26 (квітня - ONLINE.UA) планується голосування, щоб зняти привнесення внутрішньо-політичної ситуації. Позиція Франції, Німеччини є надважливою для України... Тому ми розуміємо, що є така складова. І так само сьогоднішнє голосування відбулося після виборів в Нідерландах, що теж є важливим, тому що це частково зняло збільшення евроскептичних настроїв. У цьому сенсі враховуються і внутрішньо-політичні ситуації в окремих країнах ЄС, де проходять вибори", - додала Яхно.



Як повідомляє ONLINE.UA,

депутати європейського парламенту проголосували за надання українцям права на в'їзд до Європейського Союзу без віз

. Повідомляється, що Європарламент 521 голосами "ЗА" підтримав безвіз для України. Президент України Петро Порошенко спрогнозував, що через кілька тижнів після голосування в Європарламенті буде прийнято відповідне рішення Європейською Радою.


Нагадаємо, безвізовий режим не дає права жити або працювати в ЄС постійно. Він діє тільки для коротких поїздок. Також для поїздки в Європу без візи потрібно мати закордонний паспорт нового зразка - з біометричним чіпом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?