Нардепи зробили крок в боротьбі з порушниками правил паркування: з'явилися деталі
Категорія
Події
Дата публікації

Нардепи зробили крок в боротьбі з порушниками правил паркування: з'явилися деталі

Нардепи зробили крок в боротьбі з порушниками правил паркування: з'явилися деталі
Джерело:  Hromadske

У Верховній Раді в першому читанні схвалили закон, який передбачає посилення відповідальності за невиправдане паркування, зупинку і стоянку на місцях для людей з інвалідністю.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу українського парламенту.
Проект закону був підготовлений в уряді.
Читайте також: Рада дозволила перетворювати лікарні на підприємства
Законопроектом встановлюється, що за зупинку або стоянку транспортних засобів в місцях, які призначені для автомобілів водіїв з інвалідністю, порушник буде оштрафований у розмірі 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1020 гривень.
Такий же штраф очікує тих водіїв, які незаконно встановлюють на транспортному засобі розпізнавальний знак "Водій з інвалідністю".
У той же час до відповідальності за відсутності відповідних документів не можуть бути притягнуті водії з явними ознаками інвалідності або водії, які перевозять пасажирів з явними ознаками інвалідності.
Штраф у розмірі 60 неоподатковуваних мінімумів також передбачається в разі відсутності або порушення облаштування спеціальних місць для водіїв з інвалідністю на майданчиках для паркування, в тому числі біля житлових будинків.
Кількість місць для безоплатного паркування має становити не менше 10% від загальної кількості місць на спеціально обладнаних чи відведених майданчиках для паркування, але не менш ніж для одного транспортного засобу з позначенням цих місць відповідними дорожніми знаками і дорожньою розміткою.
Як повідомляв ONLINE.UA, 20 лютого в центрі Києві мешканці столиці покарали автомобіліста, який порушив правила паркування: авто порушника, яке заважало проїзду тролейбуса, було відтягнуто в бік людьми.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?