США відповіли на хіматаку в Сирії ракетним ударом по авіабазі Асада: з'явилися фото і відео
Категорія
Світ
Дата публікації

США відповіли на хіматаку в Сирії ракетним ударом по авіабазі Асада: з'явилися фото і відео

США відповіли на хіматаку в Сирії ракетним ударом по авіабазі Асада: з'явилися фото і відео
Джерело:  Reuters

Збройні сили США випустили 50 крилатих ракет "Томагавк" по урядовим цілям в Сирії у відповідь на  хімічну атаку в провінції Ідліб, в результаті якої загинули десятки людей.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.
Удар був нанесений з американського корабля в Середземному морі крилатими ракетами "Томагавк" по авіабазі урядових військ поблизу міста Хомс в Сирії, з якої була проведена хіматака.
Відзначається, що ракетний удар став першою прямою військовою дією США проти режиму президента Сирії Башара Асада в країні, де вже 6 років триває громадянська війна. Раніше США наносили удари в Сирії тільки в рамках боротьби проти терористичної організації ІДІЛ.
Читайте також: Туреччина звинуватила Асада в газовій атаці й назвала хімічну зброю
The Guardian пише, що президент США Дональд Трамп, виступаючи перед журналістами, повідомив, що віддавав наказ завдати "цільовий військовий удар" по аеродрому, з якого було застосовано хімічну зброю. Він назвав цей удар життєво важливим для інтересів національної безпеки США. Американський лідер також заявив, що закликав усі цивілізовані нації припинити криваву бійню в Сирії.
Пентагон опублікував в Twitter відео ракетного удару. На ролику відображено момент пуску ракет в напрямку авіабази Шайрат в провінції Хомс.


У свою чергу сірійське державне телебачення назвало удар "актом агресії".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  телеканал CNN передавав, що Дональд Трамп після хімічних атак, які війська президента Сирії Башара Асада застосували до мирного населення, роздумує про військову операцію проти нього.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?