Пентагон: Росія була в курсі ракетного удару по авіабазі Асада
Категорія
Світ
Дата публікації

Пентагон: Росія була в курсі ракетного удару по авіабазі Асада

Пентагон: Росія була в курсі ракетного удару по авіабазі Асада
Джерело:  Reuters

У Пентагоні заявили, що попередньо поінформували Росію про намір  вдарити по урядовій авіабазі Шайрат в сирійській провінції Хомс.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.
Представник Пентагону капітан Джефф Девіс заявив, що американські військові говорили з росіянами по лінії зв'язку, яка була налаштована, щоб уникнути випадкових зіткнень в Сирії під час боротьби з ІДІЛ.
Девіс додав, що американські військові стратеги вжили всіх заходів, щоб мінімізувати ризик для російських або сирійських військовослужбовців, які перебувають на території аеродрому.
Читайте також: Ракетний удар США в Сирії: база військ Асада практично зруйнована, є загиблі
Тим часом, The Guardian пише, що за словами глави Держдепартаменту США Рекса Тіллерсона, американська влада не попереджала Росію про те, що готується завдати ракетного удару по авіабазі Асада.
"Не було ніяких обговорень або попередніх контактів з Москвою, і не було нічого такого і після атаки (в Сирії - ред.)", - розповів Тіллерсон журналістам.
Як повідомляв ONLINE.UA, президент Росії Володимир Путін вважає ракетний удар США, нанесений по авіабазі в Сирії, "порушенням міжнародного права".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?