США допоможе Україні в гібридній війні проти Росії: стали відомі подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

США допоможе Україні в гібридній війні проти Росії: стали відомі подробиці

США допоможе Україні в гібридній війні проти Росії: стали відомі подробиці
Джерело:  online.ua

У Конгресі США зареєстрували законопроект про надання Україні допомоги в забезпеченні кібербезпеки в умовах російської агресії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Посольства України в США.

Читайте також:Укра їна першою в світі навчилася боротися проти найбільш підступної зброї Путіна - західні ЗМІ
Законопроект представили конгресмени з Республіканської і Демократичної партій - Майк Фітцпатрік і Брендан Бойл, які є членами комітету з міжнародних справ.
"Реалізація цієї законодавчої ініціативи стане важливим внеском у боротьбу України з гібридною війною РФ, що триває і складовою якої є здійснення кібер-атак проти нашої держави", - сказано в повідомленні посольства.
Законопроект визначає, що політикою США є надання допомоги українському уряду в удосконаленні власної стратегії кібербезпеки, зокрема, в таких напрямках:
- установки найсучасніших оновлень на комп'ютерах органів державної влади, в тому числі систем програмного захисту, спрямованих на захист об'єктів критичної інфраструктури України;
- зменшення залежності України від російських технологій;
- сприяння розширенню участі України в програмах обміну інформацією, пов'язаною з проблематикою кібер-безпеки, і міжнародних зусиллях з протидії кібер-загрозам, а також розвитку нашою країною власних здібностей в сфері кібер-безпеки;
У документі підтверджується прихильність Сполучених Штатів Хартії про стратегічне партнерство між Україною і США, Будапештському меморандуму про гарантії безпеки, підтримці співпраці нашої держави з НАТО.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше повідомлялося, що американські ЗМІ відзначили зміни в ставленні до постачань США зброї Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?