Мін'юст просить Раду змінити склад НАЗК
Категорія
Політика
Дата публікації

Мін'юст просить Раду змінити склад НАЗК

Мін'юст просить Раду змінити склад НАЗК
Джерело:  news.liga.net

Міністерство юстиції України звернулося до Верховної Ради з проханням почати переобрання чиновників Національного агентства запобігання корупції.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на liga.net.
При цьому в Мін'юсті запропонували, щоб на той час, поки не будуть призначені члени НАЗК, за реєстр електронних декларацій відповідав Кабмін.
"Ми пропонуємо відмовитися від колективної безвідповідальності, призначити нового керівника і уповноважених. Ми пропонуємо на рівні закону обмежити нарахування премій необґрунтованих керівникам НАЗК", - підкреслив глава Мін'юсту Павло Петренко, виступаючи в парламенті.
Читайте також: НАЗК збирається судитися через сервіс е-декларацій
Також він додав, що його відомство вже підготувало відповідний законопроект.
"Ми пропонуємо ввести зовнішній аудит діяльності НАЗК. Уряд також на рівні закону бере на себе відповідальність за безперебійну роботу реєстру на період конкурсу", - заявив міністр.
Петренко також запропонував, щоб для держслужбовців, "які не змогли подати декларації через бездіяльність керівників НАЗК", була можливість подати їх до 1 травня.
"Прошу, щоб парламент на наступному тижні розглянув цей законопроект і прийняв його в цілому. Так як до 1 травня залишається мало часу", - резюмував він.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше, виступаючи в парламенті, глава НАЗК зізналася, що нараховувала собі та своїм співробітникам чималі премії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?