Ракетний удар по авіабазі Асада: Україна закликала підтримати дії США в Сирії
Категорія
Політика
Дата публікації

Ракетний удар по авіабазі Асада: Україна закликала підтримати дії США в Сирії

МЗС України
Ракетний удар по авіабазі Асада: Україна закликала підтримати дії США в Сирії

Міністерство закордонних справ України підтримало ракетний удар США по авіабазі Еш Шайрат, де розміщувалися сили режиму Башара Асада та російські військові.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МЗС України.
"Будь-яке застосування хімзброї, що є одним з видів зброї масового знищення, є кричущим порушенням міжнародного права і військовим злочином. Винуватці мають бути безумовно притягнуті до відповідальності. Безкарність порушника міжнародного права, який застосовує хімічну зброю, веде до подальших злочинів з його боку", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У мережі показали, як виглядає авіабаза Асада після ракетного удару США: з'явилося відео
У МЗС також додали, що хронічне блокування Росією роботи РБ ООН є неприйнятним і повинно отримати належну оцінку.
"Спонсори та ті, хто покривають злочинний сирійський режим, також несуть відповідальність за використання зброї масового знищення і жертви серед цивільного населення в Сирії. Дії США повинні бути підтримані для запобігання подальшим військовим злочинам режиму проти мирного населення", - підкреслили у відомстві.
Як повідомляв ONLINE.UA, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров порівняв ракетний удар американців по авіабазі сирійських військових з вторгненням в Ірак міжнародної коаліції на чолі з США і Великобританією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?