Стали відомі результати переговорів помічників "нормандської четвірки"
Категорія
Політика
Дата публікації

Стали відомі результати переговорів помічників "нормандської четвірки"

Стали відомі результати переговорів помічників "нормандської четвірки"
Джерело:  president.gov.ua

Помічники лідерів "нормандської четвірки", в яку входять Україна, Німеччина, Франція і Росія, провели в Мінську переговори по врегулюванню на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента України.
Представники України, Німеччини і Франції засудили постійні порушення бойовиками перемир'я, яке було встановлено з 1 квітня.
"Українська, німецька і французька сторона засудили порушення підтриманими Росією бойовиками режиму припинення вогню, введеного з 1 квітня 2017 року відповідно до рішення тристоронньої контактної групи від 29 березня 2017 року», - йдеться в повідомленні.
Читайте також: Якщо боєць до війни пив і байдикував, війна його не виправить - відомий учасникк АТО
При цьому сторони виступили за негайну консолідацію "режиму тиші".
Крім того, на переговорах обговорювалося відведення важких озброєнь і створення безпечних умов для спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі і надання їм доступу по всій окупованій території.
"Російську сторону закликали вжити всіх необхідних заходів з метою припинення залякування бойовиками спостерігачів місії", - йдеться в резюме.
Також Україна, Німеччина і Франція закликали Росію розблокувати процес звільнення заручників на Донбасі, зокрема, напередодні Великодніх свят.
"В черговий раз було підтримано, що звільнення заручників вимагає невідкладного рішення", - наголошується в повідомленні.
При цьому українська сторона наголосила, що останні кроки Росії і бойовиків на Донбасі, зокрема захоплення українських підприємств і визнання незаконних документів, суперечать Мінським угодам і загрожують процесу врегулювання.
"Сторони домовилися продовжувати інтенсивні контакти в рамках Нормандського формату з метою узгодження "дорожньої карти" виконання Мінських домовленостей", - відзначили учасники переговорів.
Як повідомляв ONLINE.UA, впродовж 6 квітня в результаті обстрілів бойовиків поранення отримали п'ятеро українських військових.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?