Google запустив новий сервіс: користувачі отримають перевірену інформацію
Категорія
Технології
Дата публікації

Google запустив новий сервіс: користувачі отримають перевірену інформацію

Google запустив новий сервіс: користувачі отримають перевірену інформацію

Компанія Google допоможе користувачам інтернету отримувати перевірену і достовірну інформацію у видачі результатів пошукових запитів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на блог компанії.
Читайте також: Всесвітньо відома компанія не пускає співробітників у Росію
За словами представників Google, за допомогою нового інструменту вони постараються висвітлювати і спірні ситуації, в яких немає достовірно правдивої інформації. Для цього в компанії спробують надати користувачам максимально можливу кількість думок і фактів.
В Google додали, що не будуть самостійно займатися перевіркою інформації, а віддадуть її обробку стороннім сайтам, наприклад сервісами PolitiFact і Snope.
На скріншоті представлений приклад перевіреної пошукової видачі за запитом "земля пласка".


Незгодних з результатами фактчекінга в компанії попросили зв'язуватися безпосередньо з тими, хто проводив оцінку фактів і думок.
Як повідомляв ONLINE.UA,  соціальна мережа Facebook тестує в мобільному додатку другу стрічку новин, у якій не будуть відображатися публікації друзів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?