Німеччина виступає за вибори в ОРДЛО до відновлення контролю України над кордоном - посол
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина виступає за вибори в ОРДЛО до відновлення контролю України над кордоном - посол

Німеччина виступає за вибори в ОРДЛО до відновлення контролю України над кордоном - посол

Німеччина вважає, що контроль українського уряду над ділянкою кордону з Росією на Донбасі має відновитися після проведення "виборів" на окупованих бойовиками територіях.


Про це заявив надзвичайний і повноважний посол Німеччини в Україні Ернст Райхель в ході панельної дискусії "Європа: зіткнення інтересів" в рамках 10-го Київського безпекового форуму, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНІАН.


Читайте також: Заява посла ФРН по Донбасу: в мережі помітили важливий момент


"Положеннями Комплексу заходів з виконання Мінських угод передбачений процес відновлення контролю України над її державним кордоном, який повинен початися наступного дня після місцевих виборів", - заявив дипломат.


У той же час, він відмовився обговорювати  раніше висловлені ним припущення про можливість проведення виборів на окупованій території Донбасу до виведення російських військ.


"Це не є тим документом, який я розробив. Це погоджено всіма тими сторонами, які поставили підписи. Мені підтвердили з Берліна, що я маю повну підтримку мого уряду щодо того, що я сказав", - додав Райхель.


Як повідомляв ONLINE.UA,  у відповідь на заяву Райхеля про "вибори" до виведення військ РФ депутат Олексій Гончаренко намалював графіті на частини Берлінської стіни біля посольства ФРН в Києві, чим викликав гучний дипскандал.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?