Спонсори Асада повинні відповісти за хіматаки, - Україна в Радбезі ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

Спонсори Асада повинні відповісти за хіматаки, - Україна в Радбезі ООН

Спонсори Асада повинні відповісти за хіматаки, - Україна в Радбезі ООН
Джерело:  Еспресо

Режим президента Сирії Башара Асада та його спонсори повинні понести відповідальність за  застосування хімічної зброї проти мирного населення в Сирії.


Про це в ході засідання Ради безпеки ООН заявив постпред України при ООН Володимир Єльченко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Еспресо.TV.


Читайте також: На межі бойових зіткнень з Росією: Медведєв прокоментував авіаудари США в Сирії


На думку Єльченка, хіматаки проти мирного населення в Сирії грубо порушують міжнародне право і є військовим злочином.


"Безкарність для порушника міжнародного права, який використає хімічну зброю, веде до нових злочинів з його боку. Росія постійно блокує роботу Ради безпеки і це неприпустимо", - підкреслив постпред України.


Також він наголосив на відсутності у Росії морального права звинувачувати в агресії інші країни після окупації нею Криму і Донбасу.


Нагадаємо,  4 і 6 квітня Сирія піддалася хімічним атакам, в результаті яких постраждало мирне населення.


Як повідомляв ONLINE.UA, вранці  7 квітня з борту американських кораблів, що знаходяться в Середземному морі, було завдано ракетного удару по авіабазі Шайрат в Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?