Проїзд у київському метро може істотно подорожчати
Категорія
Україна
Дата публікації

Проїзд у київському метро може істотно подорожчати

Проїзд у київському метро може істотно подорожчати
Джерело:  ТСН

Заступник керівника київського метрополітену Дмитро Пеклун заявив, що проїзд в метро може подорожчати приблизно на 50% протягом поточного року.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  ТСН.
"Плануємо, тому що подорожчала електроенергія. Подорожчала в рази, а це основний ресурс, який ми використовуємо для перевезень", - сказав Пеклун в інтерв'ю телеканалу, відповідаючи на питання про плани підвищити вартість проїзду.

Читайте також: Дорогий ремонт станції метро в Києві викликав бурю в мережі: з'явилися фото


Чиновник додав, що це необхідно через те, що постійно дорожчають комплектуючі, витратні матеріали, індексується і зростає зарплата.
"Підприємство не може собі дозволити працювати в збиток", - заявив Пеклун.
"Є кілька методик розрахунку тарифу. Основна - інвестиційна складова. Ми закладаємо туди розвиток метрополітену - будівництво нових станцій, покупку рухомого складу. Якщо так, то тариф теоретично може бути, як в Європі. Але, думаю, підвищення може бути в межах 50%", - зазначив він.
Як повідомляв ONLINE.UA,  в Києві до кінця 2017 з обороту зникнуть жетони, які використовувалися для оплати проїзду в метро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?