Трампу запропонували ліквідувати лідера КНДР
Категорія
Світ
Дата публікації

Трампу запропонували ліквідувати лідера КНДР

Трампу запропонували ліквідувати лідера КНДР
Джерело:  NBC News

Рада національної безпеки США запропонувала президенту Дональду Трампу варіанти, як Сполучені Штати можуть відповісти на ядерну програму КНДР, серед яких розглядається вбивство північнокорейського лідера Кім Чен Ина.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на NBC.
Видання, посилаючись на джерела в розвідці, пише, що серед можливих сценаріїв - розміщення ядерних боєголовок в Південній Кореї або ліквідація Кім Чен Ина. Обидва сценарії є частиною плану з прискореного перегляду політики КНДР, підготовленого перед зустріччю Трампа з главою Китаю Сі Цзіньпіна.

Читайте також: Трамп пообіцяв захищати Японію силою зброї
У Білому домі сподіваються, що Китай буде активніше впливати на Пхеньян за допомогою дипломатії і розширення санкцій. Але якщо це не вийде і Північна Корея продовжить розробки ядерної зброї, то США буде розглядати інші варіанти.
Відзначається, що США вивела свою ядерну зброю з Південної Кореї 25 років тому і її повернення буде першим розгортанням такого озброєння за кордоном з часів закінчення Холодної війни.
Як повідомляв ONLINE.UA,  спецназ США спільно зі Збройними силами Південної Кореї планують створити спецзагін, який в разі війни з КНДР повинен буде ліквідувати північнокорейського лідера Кім Чен Ина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?