У Києві не дали провести акцію на підтримку російської мови: опубліковані фото
Категорія
Події
Дата публікації

У Києві не дали провести акцію на підтримку російської мови: опубліковані фото

У Києві не дали провести акцію на підтримку російської мови: опубліковані фото
Джерело:  ТАРС

8 квітня в приміщенні Росспівробітництва в Києві мала відбутися освітня акція Тотальний диктант, але десятки людей блокували вхід в будівлю, перешкоджаючи її проведенню.


Про це заявили в офісі організації, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.


Читайте також: Бойовиків ДНР висміяли через "тотальний диктант" з російської мови


"Близько 30 осіб заблокували вхід в будівлю, ніхто не може потрапити в представництво, де сьогодні о 14:00 має відбутися Тотальний диктант", - йдеться в повідомленні.


У Росспівробітництві відзначають, що "радикали скандують образливі гасла на адресу Росії", в той час як посольство Росії в Україні заявило, що "радикали є членами української націоналістичної партії Національний корпус".


У будівлі Росспівробітництва знаходяться співробітники правоохоронних органів, але вхід в будівлю залишається заблокованим, через що на сайті організації з'явилося коротке повідомлення: "Тотального диктанту в Києві не буде".


Один із засновників кримськотатарського батальйону "Аскер"Ленур Іслямов опублікував в Facebook фото з місця подій і написав: "Так почався "тотальний диктант". Хто не знає: У Москві всі подібні українські офіси давно закриті, закриті навіть бібліотеки".



Як відомо, Тотальний диктант, - російська щорічна освітня акція, в рамках якої всі бажаючі можуть написати диктант російською мовою, щоб перевірити свої знання правопису.


За даними росЗМІ, диктант пишуть 200 тис осіб в 886 містах світу.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  "громадян" ДНР висміяли через бажання брати участь в тотальному диктанті з української мови, який організовує Росія.







Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?