У Києві влаштували протест проти заборони абортів: з'явилися фото
Категорія
Події
Дата публікації

У Києві влаштували протест проти заборони абортів: з'явилися фото

У Києві влаштували протест проти заборони абортів: з'явилися фото
Джерело:  Hromadske

У суботу, 8 квітня, близько 50 осіб влаштували під будівлею Верховної Ради акцію протесту проти  заборони абортів в Україні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Громадське.
Учасники протесту тримали в руках плакати з гаслами: "Моє тіло - моє діло", "Право на життя має людина, а не ембріон", "Демократія = вибір" та іншими. Акція протесту є самоорганізованою, її координатором є Ксенія Ніколаєнко.
"Вийшли в суботу, тому що, на жаль, в будні дні багато людей не можуть приєднатися", - сказала вона.
Читайте також: У Росії священики вразили рішенням про аборти: соцмережі в шоці

Приводом для проведення акції став внесений в Раду депутатом від БПП Дмитром Голубовим законопроект, який обмежує право жінок на проведення абортів. З Цивільного кодексу він пропонує виключити норму про те, що штучне переривання вагітності до 12 тижнів може здійснюватися за бажанням жінки.
Як повідомляв ONLINE.UA,  телеведуча каналу "ICTV" Вікторія Сеник заплакала в прямому ефірі, коли розповідала про депутатську ініціативу заборонити аборти за бажанням жінки.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?