Світовий банк погіршив прогноз інфляції в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Світовий банк погіршив прогноз інфляції в Україні

Світовий банк погіршив прогноз інфляції в Україні
Джерело:  worldbank.org

Світовий банк у своєму оновленому прогнозі зберіг оцінку майбутнього зростання економіки України на поточний рік на рівні 2%, однак підвищив можливий рівень інфляції – з 8,5% до 10%.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт банку.
Між тим, на думку директора Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен, для прискорення економічного відновлення Україні варто, насамперед, провести пенсійну, земельну, медичну та антикорупційну реформи.
Читайте також: В НБУ повідомили суму, яку планують перерахувати в бюджет-2018
"Враховуючи нинішні темпи і несприятливу кон'юнктуру на зовнішніх ринках, блокаду на Донбасі та інші чинники, на 2017 рік ми прогнозуємо також незначне зростання в 2%. Для того, щоб прискорити темпи економічного зростання і досягти стійкого відновлення, слід впроваджувати реформи. Інших рецептів немає", - підкреслила вона в інтерв'ю ZN.UA.
За її словами, Україні варто провести чотири реформи, які можуть стати вирішальними для оздоровлення економіки.
"Перша — це пенсійна реформа. З фіскальної точки зору, вона вкрай важлива — 11% ВВП держави витрачається через Пенсійний фонд, при цьому лише половина з цих коштів покривається пенсійними внесками населення, решта фінансується бюджетом. Це величезний дисбаланс", - нагадала вона.
Кахконен зазначила, що майже 70% українських пенсіонерів живуть за межею бідності і потребують захисту держави.
"Другий за важливістю, на наше переконання, є земельна реформа. Вона вимагає значних трансформацій, але і сама може стати суттєвим поштовхом для зрушень в разі успішної реалізації. Скасування мораторію, підготовка та відкриття земельного ринку зможуть стати поштовхом до залучення інвестицій в державу", - підкреслила менеджер Світового банку.
Ще однією найважливішою реформою Кахконен назвала изменен6ия у сфері охорони здоров'я.
"Система фінансування сфери вкрай неефективна: Україна витрачає на медицину понад 4% ВВП — значно більше, ніж яка-небудь країна зі схожим рівнем доходів, а якість медичних послуг залишається незадовільним", - заявила фінансист.
Також вона додала, що ще однією ключовою реформою є антикорупційна, складності якої очевидні для всіх, в тому числі – для приватних інвесторів.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше Міжнародний валютний фонд опублікував Меморандум про економічну та фінансову політику України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?