Трамп обговорює введення нових санкцій проти Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп обговорює введення нових санкцій проти Росії

Трамп обговорює введення нових санкцій проти Росії
Джерело:  CNN

Президент США Дональд Трамп обмірковує можливе посилення санкцій проти Росії і Ірану, які є головними союзниками президента Сирії Башара Асада, котрого американці звинувачують в застосуванні хімічної зброї проти мирного населення.
Про це заявила постійний представник США в ООН Ніккі Хейлі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.
"Президент має намір обговорити це питання, і процес обговорення вже йде", - підкреслила вона.
Також Хейлі нагадала, що перша реакція Кремля на трагедію, в якій загинули десятки невинних людей, в тому числі багато дітей, була не жалем, а констатацією: "Це зробив не Асад".
Читайте також: Союзники Асада погрожують США після удару по Сирії
"Не можна забувати, що Росія взяла на себе відповідальність за ліквідацію хімічної зброї в Сирії. Добре, що держсекретар Тіллерсон на наступному тижні їде до Росії, де планує отримати відповіді на питання, що нас цікавлять", - сказала дипломат.
Вона припустила, що "Росія знала про хімічну зброю і атаках і приховала це, або була обманута Асадом, який володіє хімзброєю без їх відома".
Хейлі додала, що США мають секретні документи, які доводять причетність Дамаска до хімічної атаки в Ідлібі.
"Нам показували докази, президент бачив докази. Всі вони, зрозуміло, засекречені, і я впевнена, що коли вони зможуть розсекретити їх, вони це зроблять", - запевнила дипломат.
За її словами, директор ЦРУ Майк Помпео поділився "доказами та інформацією, що у нього є", з міжнародними партнерами.
Як повідомляв ONLINE.UA, 4 квітня в сирійському місті Хан-Шейхун була зафіксована хімічна атака, після якої загинули десятки мирних мешканців.
7 квітня США нанесли масований удар крилатими ракетами по авіабазі, яку, ймовірно, було використано для проведення хімічної атаки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?