Теракти в Єгипті: влада пішла на крайні заходи
Категорія
Світ
Дата публікації

Теракти в Єгипті: влада пішла на крайні заходи

Теракти в Єгипті: влада пішла на крайні заходи
Джерело:  ТАРС

У зв'язку із заподіяними 9 квітня терактами в Єгипті, президент країни Абдель Фаттах ас-Сісі прийняв рішення про введення надзвичайного стану строком на три місяці.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.
Востаннє вводився режим надзвичайного стану в країні влітку 2013 року, коли з-за масових заворушень у країні був відсторонений від влади попередній президент Мохаммед Мурсі.
Стало відомо, що силовики взяли під охорону ряд громадських місць, у тому числі мечеті, церкві та важливі об'єкти інфраструктури. Також посилені заходи безпеки введені в районі аеропорту столиці Єгипту Каїра.
Як повідомляв ONLINE.UA, за один день в Єгипті сталося два теракти: у церкві в місті Танта загинули 27 осіб. В результаті обох терактів поранення отримали 113 осіб. Встановлено, що перший вибух стався після того, як смертник за допомогою закріпленої на тілі вибухівки з тротилом, наповненої для більшого вражаючого ефекту сталевими предметами і цвяхами.
При цьому відповідальність за обидві атаки взяло на себе угруповання "Ісламська держава".


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?