Смоленська трагедія: польські експерти встановили, що літак розвалився в повітрі
Категорія
Світ
Дата публікації

Смоленська трагедія: польські експерти встановили, що літак розвалився в повітрі

Смоленська трагедія: польські експерти встановили, що літак розвалився в повітрі
Джерело:  tvp.info

Літак Ту-154, який з президентом Польщі Лехом Качинським зазнав аварії 10 квітня 2010 року над російським Смоленськом, почав розвалюватися ще до того, як впав на землю.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на TVP.
Читайте також: У Пу тіна відповіли на резонансні звинувачення з боку Польщі
"Тепер ми впевнені в тому, що літак розвалився в повітрі... Ми ретельно проаналізували переговори пілотів з вежею. Літак почав розпадатися задовго до злітно-посадкової смуги. Його частини розлетілися на десятки метрів, перш ніж впасти на землю", - заявив голова підкомісії з розслідування Смоленської трагедії Вацлаав Берчинський.
Нагадаємо, президентський лайнер Ту-154 Леха Качинського в 2010 році зазнав аварії під час посадки в аеропорту "Смоленськ-Північний", на його борту перебували 96 осіб, всі вони загинули.
Раніше в Польщі зробили заяву, що літак спеціально був "доведений" диспетчерами до низької висоти, щоб потім можна було б приховати справжні причини його падіння.
До цієї заяви експертів прокуратура Польщі висунула звинувачення на адресу російських диспетчерів в умисному провокуванні катастрофи Ту-154 під російським Смоленськом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?