Безвіз для окупованого Донбасу: як місцеві жителі можуть ним скористатися
Категорія
Політика
Дата публікації

Безвіз для окупованого Донбасу: як місцеві жителі можуть ним скористатися

Безвіз для окупованого Донбасу: як місцеві жителі можуть ним скористатися

Жителі окупованого Донбасу і Криму зможуть скористатися безвізовим режимом без додаткових умов; єдиною вимогою буде отримання біометричного паспорта, виданого українськими органами влади.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".
"Громадяни України, навіть якщо вони живуть в Криму, навіть якщо вони живуть на сході країни, матимуть можливість подорожувати за умови, звичайно, якщо вони є власниками біометричних паспортів, виданих українськими органами влади", - повідомила представник зовнішньополітичної служби Європейського союзу Майя Косьянчич.
Читайте також: У ЄС розповіли про казки інтернет-тролів про безвіз України
"Втім, це не означає, що кордон відкритий для всіх. За біометричними паспортами жителям непідконтрольних територій доведеться звертатися до українського уряду. Одна з умов отримання - довідка про несудимість. Бойовикам проросійських угруповань, які потрапили в поле зору правоохоронців, таким чином отримати документ не вдасться", - повідомляє видання.
За інформацією LIGA.net, деякі жителі окупованого Донбасу вже отримали біометричний паспорт в Києві.
"Ніяких проблем не було, все отримали в плановому порядку", - сказала луганчанка.
Жінка уточнила, що не отримувала "паспорт" самопроголошеної ЛНР.
"Я передбачила ще на початку року можливу поїздку в Європу і спеціально виїхала, отримала біометричний паспорт", - підкреслила вона.
Нагадаємо, 6 квітня в Європарламенті проголосували за надання Україні безвізового режиму з Євросоюзом.
Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Петро Порошенко пообіцяв, що після отримання Україною безвізового режиму з Євросоюзом поїздки в Європу для простих українців стануть набагато доступнішими.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?