Гонтарева назвала олігархів-боржників Нацбанку: з'явилося відео
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гонтарева назвала олігархів-боржників Нацбанку: з'явилося відео

Гонтарева назвала олігархів-боржників Нацбанку: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Глава Національного банку України Валерія Гонтарева назвала олігархів, які є найбільшими боржниками НБУ за кредитами рефінансування.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Youtube-канал "Національного банку України".
"Банк "Надра", Дмитро Фірташ, винен Нацбанку 9,8 млрд гривень; Олег Бахматюк по кредитах двох банків "Фінансова ініціатива" і ВіЕйБі Банк - понад 10 млрд гривень", - сказала Гонтарева.
Читайте також: Гонтарева повинна давати свідчення в справі НАБУ про рефінансування – Чумак
"Наступний "герой" - це Микола Лагун, винен по кредитах "Дельта Банку" 8 млрд гривень; Костянтин Жеваго і його банк "Фінанси і кредит" винні Нацбанку 6,3 млрд гривень; Леонід Клімов, він до цих пір сидить нашим народним депутатом і навіть входить до комітету банківської справи - 3,4 млрд гривень за кредитами Імексбанку", - додала Гонтарева.
За словами глави НБУ, банкрутство всіх цих банків не означає, що їх власники повністю звільнилися від боргів:
"Державні кошти треба повертати і крапка!"


Як повідомляв ONLINE.UA, глава Національного банку України Валерія Гонтарева написала заяву про відставку за власним бажанням і подала її президенту.
На спеціально зібраній прес-конференції в Києві Гонтарева розповівши, що в "ПриватБанку" перед націоналізацією провели шахрайські операції на суму понад 16 мільярдів гривень.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?