Порошенко вручив зірку Героя України рідним знаменитого співака, який загинув в бою
Категорія
Культура
Дата публікації

Порошенко вручив зірку Героя України рідним знаменитого співака, який загинув в бою

Порошенко вручив зірку Героя України рідним знаменитого співака, який загинув в бою
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко вручив зірку Героя України батькам оперного співака Василя Сліпака, який загинув в зоні АТО на Донбасі - Надії Василівні та Ярославу Володимировичу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.
Нагадаємо, раніше президент вирішив нагородити посмертно бійця "Правого сектора", який загинув на Донбасі.
Як повідомили в прес-службі глави держави, президент вручив батькам загиблого "Зірку Героя", якою їхній син був нагороджений за виняткову мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові.
Читайте також: Бо йовики ДНР влаштували безчинство навколо загиблого співака Сліпака: з'явилися подробиці
Порошенко зазначив, що ділянка, де ніс службу Сліпак, була важливою для української армії, і саме завдяки його подвигу його вдалося зберегти.
"Це надзвичайно важлива для України ділянка біля селища Луганське в напрямку Логвинового, коли з боку Дебальцеваого на частину Збройних сил України було скоєно напад. Як справжній герой, він підняв наші війська в контратаку, ми закріпилися на позиціях. Він своїм життям, своїм героїчним вчинком врятував десятки життів наших солдатів", - підкреслив президент.
Глава держави додав, що унікальність подвигу Сліпака не тільки в його мужності і відданості рідній землі, але і в тому, що заради захисту України він покинув комфортне життя відомого співака в Парижі і пішов добровольцем захищати країну.
"Коли у нас є такі герої, як Василь, з таким духом, з такою силою, з такою любов'ю до Батьківщини і з таким прикладом життя - ми непереможні", - підкреслив Порошенко.
Також глава держави висловив переконання, що героїчний характер Василя сформувався саме завдяки патріотичному вихованню сім'ї.
"Позивний у вашого сина був "Міф". Сьогодні цей позивний і ім'я вашого сина знає вся країна. Сотні українських хлопців хочуть бути схожими на нього", - сказав Порошенко, додавши, що, "коли Україна і український народ складається з таких патріотів, як Василь Ярославович, - ми непереможні ".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше сестра загиблого десантника повернула Петру Порошенкові орден, яким той посмертно нагородив її брата.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?