ГПУ направила в суд обвинувальний акт проти трьох екс- "беркутівців"
Категорія
Політика
Дата публікації

ГПУ направила в суд обвинувальний акт проти трьох екс- "беркутівців"

ГПУ направила в суд обвинувальний акт проти трьох екс- "беркутівців"
Джерело:  ГПУ

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо трьох колишніх співробітників батальйону «Беркут» за фактом тортур активістів Євромайдану, затриманих 19 січня 2014 року на колонаді стадіону ім. В. Лобановського.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури України.
«Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України в Печерський районний суд Києва направлено обвинувальний висновок у відношенні трьох колишніх співробітників батальйону міліції особливого призначення (БМОП) «Беркут» ГУ МВС України в Харківській області, яким інкримінується вчинення кримінального злочину передбаченого ч. 2 ст.127 ( катування) КК України», - йдеться в повідомленні.
Читайте також: З'явилося нове надважливе відео про розстріли на Майдані
Відзначається, що колишні «беркутівці» звинувачуються в здійсненні 19 січня 2014 року на вул. М. Грушевського в Києві тортур двох осіб, тобто умисному заподіянні їм сильного фізичного болю, фізичного і морального страждання шляхом нанесення побоїв, мучення та інших насильницьких дій, вчинених з мотивів помсти після затримання цих протестуючих на колонаді стадіону ім. В. Лобановського, а також з метою залякування потерпілих й інших протестувальників.
Санкція ч. 2 ст. 127 КК України передбачає безальтернативне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Апеляційний суд прийняв рішення звільнити одного з фігурантів справи про розстріл Майдану, екс-"беркутівця" Віталія Гончаренко з-під варти під особисте зобов'язання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?