Журналісти дізналися, хто переконав Трампа нанести удар по авіабазі Асада
Категорія
Світ
Дата публікації

Журналісти дізналися, хто переконав Трампа нанести удар по авіабазі Асада

Журналісти дізналися, хто переконав Трампа нанести удар по авіабазі Асада
Джерело:  The Independent

Дочка президента США Дональда Трампа Іванка Трамп переконала його завдати  ракетного удару по авіабазі сирійських урядових сил  у відповідь на  хімічну атаку, в результаті якої загинули понад 80 осіб.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  The Independent.
Британське видання посилається на джерела, знайомі зі змістом дипломатичного повідомлення посла Великобританії в США Кіма Дарроха до прем'єр-міністра країни Терези Мей і міністра закордонних справ Сполученого Королівства Бориса Джонсона, в якому говориться, що Іванка Трамп вплинула на рішення свого батька нанести удар в Сирії.
Джерела, що прочитали це повідомлення, заявили, що позиція першої доньки США на злочин режиму Асада в Сирії мала "значний вплив в Овальному кабінеті". Повідомляється також, що реакція адміністрації Трампа була "сильнішою, ніж очікувалося".
Читайте також: Трамп зробив неприємну для Росії заяву щодо Сирії
За даними видання The Sunday Times, Трамп був абсолютно приголомшений зображеннями більш ніж 80 загиблих в результаті хіматаки, які транслювалися по телебаченню. У Білому домі також заявили, що після побачених зображень жертв хіматаки в Сирії і розвідданих щодо атаки президент США прийняв рішення нанести удар по сирійській урядовій авіабазі.
Як повідомляв ONLINE.UA,  союзники президента Сирії Башара Асада після ракетного удару США по авіабазі сирійських військ "Шайрат" пригрозили американцям жорсткою відповіддю в разі повторення подібних інцидентів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?