У Росії перенесли вибори президента на день анексії Криму
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії перенесли вибори президента на день анексії Криму

У Росії перенесли вибори президента на день анексії Криму
Джерело:  BBC

Урядова комісія РФ схвалила пакет законопроектів, які пропонували перенести дату виборів президента Росії на 18 березня - день анексії Криму.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на українську службу  ВВС.
Російські сенатори Андрій Клішас і Анатолій Широков на початку березня внесли до Держдуми РФ поправки, в яких запропонували перенести президентські вибори на тиждень: з 11 березня на 18 березня. Вибори президента Росії збігаються з річницею анексії Криму.
Сенатори також запропонували скасувати використання на виборах відкріпних посвідчень, розширити можливості спостерігачів і журналістів і дозволити відеоспостереження за виборчим процесом.
Читайте також: Вибори президента в Росії: стало відомо, яка небезпека чекає на Путіна


Перенесення виборів підтримала голова ЦВК РФ Елла Памфілова і спікер Держдуми Росії В'ячеслав Володін. На запитання кореспондента видання, чи брали до уваги при розробці законопроекту, що президентські вибори в РФ співпадуть з річницею окупації Криму, сенатор Клішас відповів негативно.
"Ми думали про те, що дата [11 березня] припадає на робочий день через перенесення свят. А перенести вибори на більш ранній термін - це буде занадто рано", - сказав він.
Експерти і депутати опозиційних фракцій зазначали, що перенесення виборів пов'язане з бажанням підвищити явку.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в Росії запропонували на річницю анексії Криму 18 березня святкувати День злодія, відзначаючи таким чином кричущі дії президента РФ Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?