Порошенко вніс ясність у питанні вугілля з окупованого Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко вніс ясність у питанні вугілля з окупованого Донбасу

Порошенко вніс ясність у питанні вугілля з окупованого Донбасу
Джерело:  Укрінформ

Президент України Петро Порошенко заявив, що вугілля з окупованих територій Донбасу при спробі ввезення в Україну буде конфісковане як вкрадене у держави.


Про це розповів представник українського лідера у Верховній Раді Ірина Луценко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Укрінформ.


Читайте також: Бойовики ЛНР не випускають шахтарів на підконтрольні Україні території


"Президент вперше заговорив, що додатково розглядатися на Раді безпеки і оборони України буде питання про те, що робити з вугіллям, яке сьогодні з окупованих, а скажімо точніше - вкрадених, українських шахт, вивозиться в Росію і окремими ділками пробується завозитися в Україну", - підкреслила Луценко.


"Президент вперше зазначив, що якщо таке вугілля зайде з Росії або з іншого регіону, а воно має певний сертифікат і властивості, якщо воно перетне територію України, то буде конфісковано як товар, який був вкрадений у Української держави", - додала нардеп.


Як повідомляв ONLINE.UA, гендиректор ДТЕК Максим Тимченко зізнався, що  вугілля, яке видобувають на окупованих територіях Донбасу, за своєю якістю не підходить для продажу за кордоном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?