Український супутник Либідь планують запустити в цьому році
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Український супутник Либідь планують запустити в цьому році

Український супутник Либідь планують запустити в цьому році
Джерело:  interfax.com.ua

Перший український телекомунікаційний супутник "Либідь", побудований в міжнародній кооперації за участю Канади і Росії, планують ввести в експлуатацію до кінця 2017 року.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За словами в.о. голови Державного космічного агентства України Юрія Радченка, реалізація проекту була під загрозою зриву в зв'язку з анексією Криму. Однак Україна забезпечила подолання форс-мажору: в 2014-2015 роках на материку створили новий центр управління польотом, а також новий командно-вимірювальний пункт.


Читайте також: NASA показало яскраве зображення Сонця, зняте зі супутника: з'явилися фото та відео 


"В даний час супутник повністю виготовлений, ракета-носій готова на 85%", - повідомив Радченко, додавши, що для забезпечення запуску, керівництвом України прийнято рішення про дофінансування проекту ще на 17 млн ​​доларів.


"Остання нарада і в РНБО, і в уряді, дозволяє нам говорити про збільшення фінансування цієї програми", - сказав він.


Радченко уточнив, що дофінансування планується забезпечити не за рахунок бюджетних коштів, а за рахунок здачі в оренду ресурсу супутника після його запуску.


"Ми сподіваємося, що в четвертому кварталі супутник буде введений в експлуатацію", - сказав Радченко.


Нагадаємо, спочатку запуск супутника був запланований на 2012 рік, потім з технічних причин зміщений на 2013 рік, після - на квітень 2014 року, потім - на осінь 2016 року.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в мережі з'явилися кращі фото, які були зроблені автоматичним апаратом NASA "Кассіні".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?