Гройсман пропонує віддати Росії Тимошенко, якщо Україна програє суд у Стокгольмі
Категорія
Політика
Дата публікації

Гройсман пропонує віддати Росії Тимошенко, якщо Україна програє суд у Стокгольмі

Гройсман пропонує віддати Росії Тимошенко, якщо Україна програє суд у Стокгольмі
Джерело:  Hromadske

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запропонував передати Росії лідера фракції "Батьківщина" Юлію Тимошенко в разі, якщо "Нафтогаз" програє "Газпрому" суд в Стокгольмі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Громадське.
«Якщо ми виграємо, буде відновлена ​​справедливість щодо України. Якщо, не дай бог, буде інше рішення суду, доведеться передати Тимошенко замість грошей: якщо вона підписала, нехай вона і несе відповідальність, чому за це повинні платити українські громадяни?" - сказав він.
Читайте також: Гройсман розповів, на скільки піднімуть пенсії в цьому році
Нагадаємо, "Газпром" 17 січня 2017 року повідомив, що компанія виставила "Нафтогазу" за 2016 рахунок в на суму 5,3 млрд доларів за недобір газу в II-IV кварталах, згідно з умовою "бери-або-плати". У першому кварталі 2016 року умова "бери-або-плати" не застосовувалася для "Нафтогазу України" відповідно до тристороннього "зимового пакету".
У зв'язку з цим «Нафтогаз України» подав на "Газпром" до Стокгольмського арбітражу. Україна заявила, що російська сторона повинна виплатити $10 млрд компенсації. Остаточне рішення Арбітражного інституту торговельної палати в Стокгольмі щодо газової суперечки очікується до кінця 2017 року.
Як повідомляв ONLINE.UA, 27 березня "Нафтогаз України" подав позов проти Єврокомісії в Загальний суд Європейського суду справедливості з вимогою скасувати рішення про збільшення російським "Газпромом" потужностей газопроводу OPAL і нарощування обсягів прокачування газу по газопроводу "Північний потік".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?