Лукашенко повністю в руках Путіна, його словесні випади нічого не варті - Безсмертний
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко повністю в руках Путіна, його словесні випади нічого не варті - Безсмертний

Лукашенко повністю в руках Путіна, його словесні випади нічого не варті - Безсмертний
Джерело:  online.ua

Росія проводить свою політику в Білорусі через президента країни Олександра Лукашенка, проте вже найближчим часом ситуація вибухне.
Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив український політик, колишній посол України в Білорусі Роман Безсмертний.
"Ситуація в Білорусі складна. За зовнішньою вивіскою стабільності криється гримуча суміш, яка в найближчі роки вибухне. Причиною є політика, яку по відношенню до білорусів руками Лукашенка проводить Москва. Білорусь перебуває у власності Кремля, а локальним оператором управління є Лукашенко", - підкреслив він.
За словами політика, сам Лукашенко "це чудово розуміє".
Читайте також: В Білорусі війна стукає в двері, механізми Кремля ті ж, що й в Україні — Безсмертний
"Його показні словесні вибрики в бік РФ є лише способом компенсації. Насправді Лукашенко повністю в руках Кремля, основна власність країни управляється з Кремля", - підкреслив він.
Безсмертний переконаний, що "у Кремля точно така ж експансіоністська політика проти Білорусі, як і проти України".
"Газ і нафта такі ж інструменти тиску, при постійних словах про те, що нічого не зміниться для Білорусі, яка увійшла в російські інтеграційні проекти. Тиск РФ стимулює тиск держави на своїх громадян і бізнес, особливо зараз, коли Путін тримає паузу щодо надання щорічної дотації. Білорусам придумують нові податки, а міліцейсько-гебешна система працює там справно", - нагадав політик.
При цьому колишній український посол зазначив, що у Росії немає проблем із заводом і виводом своїх військ в Білорусь.
"Нещодавно заходили російські підрозділи, щоб вступити у двобій з громадянами Білорусі в містах. Вони для цього і заходили. І швидко пішли назад, коли Лукашенко сам впорався. Ніхто Лукашенко не буде питати — входити чи ні", - вважає Безсмертний.
На його думку, рішення про те, "використовувати авіаційні бази Білорусі проти України чи ні", також буде прийматися без урахування думки Мінська.
"Хоча розмови про це вести треба, щоб розуміти цю загрозу і відпрацьовувати систему безпеки і оборони України", - резюмував він.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Путін может напасти на Україну через Білорусь, не питаючи Лукашенка – Безсмертний.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?