У Гройсмана пояснили, як зрівняють пенсії
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Гройсмана пояснили, як зрівняють пенсії

У Гройсмана пояснили, як зрівняють пенсії
Джерело:  Еспресо

Міністр соціальної політики Андрій Рева розповів, як зрівняють виплати серед населення, яке виходило на пенсію в різні роки; зараз в Україні існує великий розрив у розмірах пенсій.
Про це ONLINE.UA з посиланням на Еспресо.TV.
Міністр пояснив, що в Україні існує пенсійна формула, яка включає страховий стаж роботи людини і внески, які вона платила. Починаючи з 2000 року, всі внески були персоніфіковані, завдяки чому можна співвідносити внески до середньої заробітної плати відповідно до місяця, в якому здійснювалися внески. На цій основі можна обчислити відповідний коефіцієнт.
При цьому ключовим в цій формулі є показник середньої зарплати, який з 2012 року не переглядався для людей, що вийшли на пенсію до того часу.
"Уявіть, сьогодні пенсіонер, який йде на пенсію, має в 2017 році цей показник на рівні 3760 грн, в минулому році - 3200 грн, а у пенсіонера в 2012 році - 1197 грн. Тобто уявіть, який розрив у пенсіях між цими двома пенсіонерами", - сказав Рева.
Читайте також: Гройсман розповів, на скільки піднімуть пенсії в цьому році
За словами міністра, щоб знайти гроші на цей ресурс, можна збільшити дотацію Пенсійного фонду з бюджету, але уряд на такий крок не піде.
"Другий варіант - це збільшити власні надходження до Пенсійного фонду за рахунок розширення кола платників та підвищення зарплат як в бюджетному, так і в небюджетних секторах", - пояснив Рева.
Він зазначив, що за перші три місяці надходження збільшилися на 37%, тобто протягом 1 кварталу понадпланово надійшло 7 мільярдів грн.
"Ми порахували, що до кінця року необхідно (якщо з 1 жовтня ми це робимо) додатково до тих коштів, які у нас бюджетом передбачено, потрібно 11-12 мільярдів грн. Я думаю, що ми до жовтня на цю суму вийдемо", - підсумував Рева.
Він додав, що саме ці кошти і дозволять почати процес осучаснення пенсій.
Як повідомляв ONLINE.UA, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман прокоментував перше місце України в рейтингу корупції в бізнесі серед 41 країни. За словами прем'єра, в Україні створена вся законодавча база для боротьби з корупцією і розпочато рішуче викорінення корупції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?