Україна відновлює ракетний щит для безпеки Європи - Турчинов
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна відновлює ракетний щит для безпеки Європи - Турчинов

Україна відновлює ракетний щит для безпеки Європи - Турчинов
Джерело:  РНБО

Україна активно відновлює свій ракетний щит для забезпечення безпеки всього Європейського континенту.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов у своєму привітанні працівникам ракетно-космічної галузі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу РНБО.

"Щиро вітаю працівників ракетно-космічної галузі України з професійним святом! Україна впевнено утверджується на світовій арені як сучасна космічна та авіаційна держава. Досягнуті стратегічні успіхи у виробництві сучасних літаків і ракетних комплексів, які не поступаються кращим світовим аналогам", - нагадав він.

При цьому Турчинов зазначив, що "відновлюється ракетний щит України, яка повинна стати частиною єдиної системи забезпечення безпеки на Європейському континенті".

Читайте також: З'явилося порівняння сил США і путінської Росії на випадок ядерної війни

"Бажаю вам нових досягнень і успіхів, які дозволять Україні, піднявшись на новий рівень, посилити свої позиції як високотехнологічної авіаційної та космічної держави!" - йдеться в привітанні секретаря РНБО.

Тим часом стало відомо, що в цей день Турчинов провів випробування мобільного командного пункту, керуючи запусками ракет зі свого робочого місця.

За його словами, мобільний командний пункт дозволяє керувати спецопераціями будь-якої складності з будь-якої точки країни.

"Пункт має систему захищеного аудіо- та відеозв'язку, безпілотники і систему відеоспостереження, які дозволяють оперативно управляти і робити аналіз складних ситуацій у сфері безпеки з головного штабу або будь-якої точки України", - повідомили в РНБО.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі бурхливо обговорювали відео з випробувань протитанкових ракет українського виробництва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?