У Британії допустили втручання російських хакерів в референдум щодо Brexit
Категорія
Світ
Дата публікації

У Британії допустили втручання російських хакерів в референдум щодо Brexit

У Британії допустили втручання російських хакерів в референдум щодо Brexit
Джерело:  The Guardian

Під час референдуму про вихід Великобританії з Євросоюзу на сайті реєстрації виборців виник колапс, який могли спровокувати хакери з Росії або Китаю.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

Як йдеться в доповіді комітету фонду державного управління та конституційні справ Британії, депутати були глибоко стурбовані повідомленнями про іноземне втручання в голосування по Brexit.

При цьому в комітеті не змогли однозначно назвати винуватців втручання в референдум, однак повідомили, що такі країни, як Росія і Китай, використовують кібер-атаки, в основі яких - масова психологія і навички використання окремих осіб.

Читайте також: Вихід Британії з ЄС: стало відомо про жорсткий сценарій

Отримані дані повторюють неодноразові заяви про те, що Росія була залучена в спроби вплинути на президентські вибори в США і Франції.

В ході реєстрації виборців Великобританія була змушена продовжити відповідні терміни після того, як урядовий сайт ліг за 100 хвилин до закінчення терміну.

Обвал сайту призвів до того, що десятки тисяч людей могли позбутися своїх прав на волевиявлення.

У доповіді уточнюють, що у аварії на сайті були ознаки нападу DDoS.

Як повідомляв ONLINE.UA, на референдумі в червні 2016 року 51,9% жителів Британії висловилося за вихід країни зі складу ЄС.

На своєму голосуванні Європарламент затвердив процедуру, за якою проходитиме вихід Великобританії з ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?