Найбагатший нардеп має 825 мільйонів гривень - "Чесно"
Категорія
Політика
Дата публікації

Найбагатший нардеп має 825 мільйонів гривень - "Чесно"

Найбагатший нардеп має 825 мільйонів гривень - "Чесно"
Джерело:  ЧЕСНО

Народний депутат групи "Воля народу" і президент запорізького підприємства "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв має найбільші грошові заощадження - сумарний розмір його грошових активів по курсу 31 грудня 2016 року становить 825 399 645 гривень.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на громадський рух "Чесно".

Активісти зазначають, що згідно з декларацією депутата, опублікованою на сайті НАПКА, за 2016 рік Богуслаєв отримав більше мільярда гривень доходу. У списку найбагатших людей України "Forbes" за 2016 рік він був на 30-му місці.

Повідомляється, що за грошовими активами нардеп-мажоритарник із Запорізької області випередив минулорічного рекордсмена Ігоря Котвицького, Віталія Хомутинника і братів Дубневичів. Олігархи Вадим Новинський, Костянтин Жеваго, Олександр Герега за грошовими активами не потрапили навіть у першу десятку.

Читайте також: Український бізнесмен розповів про скандальний польот туди, де молився Путін

Станом на кінець 2015 року у нардепа було 328 587 акцій "Мотор Січі", проте на кінець 2016 - лише 21 598 акцій. Таким чином він втратив більше 93% своїх акцій запорізького підприємства, яке спеціалізується на виробництві авіаційних двигунів.

Хоча Богуслаєв ніколи офіційно не був акціонером підприємства, тепер його частка менше 10%, а значить, відомості про неї навіть не публікуються в реєстрі. Активісти зазначають, що більшість акцій "Мотор Січі" належать саме таким міноритарним власникам, а тому дізнатися про те, чи зберігає депутат контроль над "Мотор Січ" і зараз, точно не можливо.

Свій рекордний дохід Богуслаєв офіційно отримав не від продажу цінних паперів, а як "інвестиційний дохід" від ТОВ "Фірма" Мотор-Ділер "- підприємства, яке займається посередництвом за договорами по цінних паперах або товарах. Ця фірма заснована ПАТ "Мотор Січ". Велика частина заощаджень Богуслаєва - 25,6 млн доларів і 8,3 млн грн - розміщенні в його ж "Мотор Банку".

Як повідомляв ONLINE.UA, в літаках української авіакомпанії "Мотор-Січ", господарем якої є В'ячеслав Богуслаєв, роздають газети з провокаційними опитуваннями про Росію й Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?