Україна отримає понад мільярд західних інвестицій, якщо просто буде виконувати свої обіцянки - Пітер Дітенбергер
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна отримає понад мільярд західних інвестицій, якщо просто буде виконувати свої обіцянки - Пітер Дітенбергер

Україна отримає понад мільярд західних інвестицій, якщо просто буде виконувати свої обіцянки - Пітер Дітенбергер
Джерело:  Коментарі

На думку австрійського бізнесмена Пітера Дітенбергера, український ринок дуже привабливий для західноєвропейських інвестрів, зокрема для великих німецьких і австрійських компаній, але для того, щоб інвестиції дійсно прийшли в Україну потрібно дещо змінити в країні.

Про це повідомляють Коментарі.

Ось що розповів відомий фахівець зі злиттів і поглинань, бізнесмен з Австрії Пітер Дітенбергер в бесіді з журналістами в Києві:

"Великі і стратегічні інвестори і компанії люблять стабільність, їм подобається прозорість, порядок і надійна юридична структура. Таким чином, будь-які непередбачені витрати, такі як хабарі, корупція і т. д., вважаються не тільки проблемою, але і НЕМОЖЛИВІСТЮ РУХУ для багатьох ключових гравців. Також важливо розуміти, що топ-менеджмент в основному іноземний в перші кілька років, і будь-яке питання відповідності може стати юридичною проблемою і вдома. Ці фахівці прекрасно розуміють, що участь в будь-якій корупції поставить під загрозу їх кар'єру. Це не те ж саме, що бути єдиним власником, які приймають свої власні рішення і приймають на себе ризик. Але коли ви працюєте в такій роздрібній групі як «REWE/BILLA», а це оборот в 50 мільярдів євро, то в першу чергу ви хочете бачити передбачуваність і прозорі ринкові умови. Це найголовніше. Галас, щодня нове середовище, нові закони, національні тенденції, нестабільність в країні є основними ворогами бізнесу і дуже швидко відлякують міжнародних інвесторів.

Найбільша проблема тут - відсутність довіри до держави. Є обіцянки, є заяви - і є реальне життя. І це все ще лякає великі компанії.

Думаю, якщо зараз Україна почне реалізовувати домовленості, досягнуті раніше з Європейським союзом (я маю на увазі скасування мораторію на експорт деревини, продаж землі і т. д.), то загальний обсяг інвестицій буде на рівні 1 млрд євро. Йдеться про виробництво і інфраструктуру, особливо в сфері інфраструктури, деревообробки, м'ясної і молочної промисловості, агропромислового комплексу в цілому. У нас був інвестиційний проект на суму понад 400 мільйонів євро для створення худоби для забезпечення гарантованої пропозиції для виробництва молочних продуктів і м'яса в Східній Європі. Ми говоримо про 60-70 000 голів для кожного місця і від 50 до 60 мільйонів для кожного молочного виробництва. Я думаю, що в Україні ви можете успішно реалізувати ті ж інвестиційні проекти, звичайно, трохи менші, але з такою ж структурою. Тому, повторюю ще раз, з моєї точки зору, ми повинні зосередитися на інфраструктурних проектах і їх розвитку. Торгові мережі - це теж важливо, але це вторинне. Головне - інфраструктура країни, особливо в слаборозвинених районах. Починаючи з доріг для лісової і сільськогосподарської промисловості, а також освіти і соціальних розробок і багатьох проектів, які будуть слідувати цим інвестиціям і представляють великий шанс для створення місцевої промисловості і ділового співтовариства".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?