"Чого ти очі відводиш?" - Росія дала урок "дипломатії" Британії в Радбезі ООН
Категорія
Світ
Дата публікації

"Чого ти очі відводиш?" - Росія дала урок "дипломатії" Британії в Радбезі ООН

"Чого ти очі відводиш?" - Росія дала урок "дипломатії" Британії в Радбезі ООН
Джерело:  РІА Новини

Заступник постійного представника Росії при ООН Володимир Сафронков у грубій формі звернувся до представника Великобританії Меттью Райкрофта.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.

Райкрофт у своєму виступі заявив, що Росія зловживає правом вето, підтримує режим президента Сирії Башара Асада та застосування хімзброї, а також що Москва "втратила довіру". На це заступник постпреда РФ заявив, що Райкрофт "тільки й думає про те, щоб утруднити зусилля" спецпосланця ООН по Сирії Стаффана де Містури і не дати розвиватися політичному процесу, принести в РБ ООН конфронтаційність і ворожість.

"Ви злякалися, сон втратили, що ми будемо співпрацювати зі Сполученими Штатами. Ви цього боїтеся. Все робите для того, щоб ця взаємодія була підірвана... Подивися на мене, очі не відводь, що ти очі відводиш?" - звернувся Сафронков до постпредова Великобританії при ООН.

Читайте також: У Кремлі знайшли, ким замінити Чуркіна в ООН

Сафронков також заявив, що Лондон "обслуговує інтереси збройних угруповань, багато з яких вирізають християн й інші меншини на Близькому Сході".

"Зовсім заплуталися вже в ваших антирежимних ідеях", - додав російський дипломат.

Як повідомляв ONLINE.UA, 6 квітня Рада Безпеки ООН після повідомлень про застосування хімічної зброї в сирійській провінції Ідліб провела екстрене засідання: Великобританія, США і Франція представили проект резолюції із закликом провести розслідування трагедії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?