Це неприпустимо: в Раді назвали суму збитків через пожежу в Балаклії
Категорія
Події
Дата публікації

Це неприпустимо: в Раді назвали суму збитків через пожежу в Балаклії

Це неприпустимо: в Раді назвали суму збитків через пожежу в Балаклії
Джерело:  Укрінформ

Внаслідок пожежі на військовому складі у Балаклії Харківської області було втрачено боєприпасів на $1 млрд.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

Читайте також: Вибухи в Балаклії: рятувальники розповіли про ліквідацію наслідків

"У чому трагедія Балаклії? Лежали десятки тисяч боєприпасів боєздатних і десятки тисяч боєприпасів небоєздатних. Коли пішла ця ланцюгова реакція, ми втратили на $1 млрд боєприпасів. Це неприпустимо, тому що ми не така багата країна, яка може собі допустити", - заявив він .

Пашинський наголосив, що Україна отримала мільйони тонн боєприпасів зі статків СРСР.

"Серед них є як вже не придатні, так і ті, які нам дуже потрібні. Треба чітко виділити, ті, що нам потрібні, і зберігати їх в спеціальних бетонних сховищах з системами пожежогасіння. А для тих, які не потрібні - повинна бути спеціальна програма для їх подальшого знищення", - сказав він.

Нагадаємо, в ніч на 23 березня невідомі вчинили диверсію, влаштувавши пожежу на майданчиках зберігання озброєння в найбільшому в Україні складі боєприпасів у Балаклеї.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Харківській облдержадміністрації оцінювали приблизну суму збитків на рівні 220-300 млн грн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?