Адміністрація президента знищила частину документів про події Євромайдану - ГПУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Адміністрація президента знищила частину документів про події Євромайдану - ГПУ

Адміністрація президента знищила частину документів про події Євромайдану - ГПУ

Генеральна прокуратура заявила, що Адміністрація президента України знищила ряд секретних документів Служби безпеки, пов'язані з подіями часів Євромайдану, а частину з них роздала колишнім працівникам.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на постанову суду від 31 березня в контексті справи про силовий розгін активістів Майдану 18 і 19 лютого 2014 року.

Слідство встановило, що співробітники СБУ в листопаді 2013 року - лютому 2014 року інформували Адміністрацію зниклого екс-президента Віктора Януковича, надсилаючи листи, повідомлення та довідки "про стан боротьби з тероризмом" і про прийняті рішення щодо приведення сил і засобів в готовність за ступенем "посилена" або "підвищена".

Частину зазначених документів АПУ надала органу досудового розслідування, вони були приєднані до матеріалів справи. Згідно з листом з Адміністрації президента від 8 лютого 2017 року, ряд документів, в яких йдеться про кадрові переміщення в відомстві, містять конфіденційну інформацію і зараз перебувають в зазначеному відомстві.

Читайте також: У мережі з'явилося нове відео розстрілу Майдану, яка не публікувалося раніше

Крім того, згідно з наданою інформацією, 15 документів були знищені в установленому порядку, а ще п'ять документів були видані працівникам Адміністрації президента, які на цей момент вже не працюють.

"Слідчий зазначає, що зазначені документи мають відношення до розслідуваних подій, мають гриф обмеженого доступу і можуть бути використані як докази в кримінальному провадженні", - йдеться в постанові.

Повідомляється, що суд задовольнив клопотання ГПУ і постановив надати слідчим тимчасовий доступ до документів, які містять таємницю, що охороняється законом, і є в розпорядженні АПУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, 10 квітня ГПУ направила в суд обвинувальний акт щодо трьох колишніх співробітників батальйону "Беркут" за фактом тортур активістів Євромайдану, затриманих 19 січня 2014 року на колонаді стадіону ім. В. Лобановського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?