Вчені знайшли рештки одного з найстаріших родичів динозаврів
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені знайшли рештки одного з найстаріших родичів динозаврів

Вчені знайшли рештки одного з найстаріших родичів динозаврів

Палеонтологи знайшли у Танзанії скам'янілі рештки істоти-родича динозаврів, яка ходила по Землі близько 250 мільйонів років тому.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

Вчені назвали істоту телеократер радінус (Teleocrater rhadinus) і відзначили, що вона не є прямим предком динозаврів, втім його можна назвати їх кузеном. Телеократера віднесли до групи архозавров, куди також входять усі птахи, динозаври, літаючі рептилії птерозаври, крокодили і алігатори.

Повідомляється, що хиже істота з'явилася на планеті за 15 мільйонів років до того, як на ній стали панувати динозаври. Телеократер пересувався на чотирьох лапах і був схожий на комодского варана з довгою шиєю, його максимальна висота становила 3 метри. Дослідників найбільше здивували щиколотки істоти, адже вони більше схожі на ті, які мають крокодили, а не птахи. Це не є типовим для тварини тому, що телеократера відносять до еволюційної гілки птахів, а не крокодилів.

Читайте також: NASA виявило іони металів на Марсі

За словами вчених, знайдені рештки дозволять краще вивчити процес еволюції серед динозаврів і зрозуміти, чому існувала таке велика кількість різновидів древніх істот.

Як повідомляв ONLINE.UA, вчені-нейроетики з Оксфордського університету працюють над створенням диво-таблеток, які допоможуть в любові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?