У Київраді придумали, як вирішити проблему з боргом метрополітену
Категорія
Політика
Дата публікації

У Київраді придумали, як вирішити проблему з боргом метрополітену

У Київраді придумали, як вирішити проблему з боргом метрополітену

Київська міська рада має намір дозволити комунальному підприємству "Київський метрополітен" продати 2 вагони на суму 12 мільйонів гривень для покриття заборгованості.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на проект рішення, опублікований на сайті Київради.

"Дозволити КП "Київський метрополітен" списання шляхом продажу на аукціоні за первісною вартістю, визначеною за результатами належної оцінки транспортних засобів, що належать до комунальної власності міста", - йдеться в проекті рішення.

Читайте також: Київська влада прокоментувала можливість подорожчання проїзду в метро

Згідно з документом, планується продати 2 вагони 1979-1980 року випуску вартістю понад 12 млн гривень. Мета продажу - поліпшення фінансового становища комунального підприємства шляхом відчуження майна, яке не задіяне в його господарській діяльності. Гроші від продажу вагонів "Київський метрополітен" зобов'язаний перерахувати в бюджет міста.

Нагадаємо, що Господарський суд Києва зобов'язав КП "Київський метрополітен" виплатити 737 млн гривень із заявлених компанією Укррослізинг 3,3 млрд гривень боргу за поставку 100 вагонів метро в 2009 році на умовах фінансового лізингу. Початкова сума позовних вимог складала 1 959 466 447,88 гривень, але позивач збільшив суму боргу до 3 300 000 000 гривень через поправки на коефіцієнт коригування, пені та відсотків.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель заявив, що накопичених ресурсів "Київського метрополітену" вистачить на місяць роботи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?