ФСБ Росії затримала і відправить у ДНР "українського розвідника" - ЗМІ
Категорія
Події
Дата публікації

ФСБ Росії затримала і відправить у ДНР "українського розвідника" - ЗМІ

ФСБ Росії затримала і відправить у ДНР "українського розвідника" - ЗМІ

ФСБ Росії затримала "українського розвідника", який нібито вивчав об'єкти військової та транспортної інфраструктури на захопленій бойовиками ДНР території Донбасу, у Самарській і Ростовської області РФ.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс", що цитує джерело в правоохоронних органах.

Читайте також: На кордоні з Кримом затримані правозахисники: стали відомі подробиці

Інформується, що затриманий українець 1990-го року народження нібито є агентом підрозділу "спецрезерву" ГУ розвідки Міноборони України.

"Він приїхав у Самарську область 19 березня 2017 року і 6 годин займався збором відомостей по залізничному вокзалу Самари, де і був затриманий. У ході опитування затриманий також зізнався в здійсненні ним в інтересах Міноборони України візуальної розвідки об'єктів військової і транспортної інфраструктури в ДНР і Ростовській області", - йдеться в повідомленні.

Джерело також розповіло, що "агенту" доручали раніше знімати фото і відео, які доводять участь військових РФ в бойових діях на Донбасі, а також фіксувати кількість правоохоронців і розташування приміщень на вокзалах Ростова-на-Дону.

"Зараз його відправлять в ДНР, формально - в Україну, по суті - не зовсім в Україну, щоб там місцеві слідчі з ним розбиралися: чи він просто дивився розташування військових частин чи, можливо, був навідником вогню", - додало джерело.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше російські прикордонники заявили про затримання учасника кримськотатарського батальйону "Аскер" при спробі проникнення в окупований Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?