У Порошенка розповіли про будівництво Музею і Меморіалу Героїв Небесної сотні
Категорія
Україна
Дата публікації

У Порошенка розповіли про будівництво Музею і Меморіалу Героїв Небесної сотні

У Порошенка розповіли про будівництво Музею і Меморіалу Героїв Небесної сотні
Джерело:  online.ua

Сьогодні, 13 квітня, відбулося перше засідання оргкомітету з проведення конкурсу для спорудження Меморіалу та Музею Героїв Небесної сотні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter адміністрації президента України.

За словами заступника голови АП Віталія Ковальчука, до Дня Свободи та Гідності за підсумками міжнародного архітектурного відкритого конкурсу буде визначено проект Меморіалу та Музею.

"Цілісний комплекс повинен також включати Алею Героїв Небесної Сотні від Хрещатика вгору, місце пам'яті, де нині хрест, каплицю", - повідомив Ковальчук.

Читайте також: Рада дозволила давати звання Героя України іноземцям, які загинули на Майдані

У той же час на сайті глави держави зазначено, що проект будівництва Музею і Меморіалу підготують до 21 листопада 2017, а будівництво розпочнуть наступного року.

Як повідомив Ковальчук, Меморіал і Музей будуть побудовані на алеї Героїв Небесної сотні, 3-5.

"Комплекс нагадуватиме про подвиг Небесної сотні і стане свідченням вибору України свободи, гідності і європейського шляху", - написав Ковальчук.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Петро Порошенко виступив з ініціативою створення Музею-Меморіалу Героїв Небесної сотні і пообіцяв стати ініціатором і першим спонсором створення благодійного фонду для будівництва об'єкта.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?